Notice: Undefined variable: n in /data/web/technik.sk/src/Frontend/Action/ArticleAction.php on line 29

Notice: Undefined variable: n in /data/web/technik.sk/src/Frontend/Action/ArticleAction.php on line 31

Notice: Undefined variable: n in /data/web/technik.sk/src/Frontend/Action/ArticleAction.php on line 31

Notice: Undefined variable: n in /data/web/technik.sk/src/Frontend/Action/ArticleAction.php on line 31

Notice: Undefined variable: n in /data/web/technik.sk/src/Frontend/Action/ArticleAction.php on line 35
Technik

Akumulátorové kosačky: Výkonom dobiehajú motorové i elektrické

Akumulátorové kosačky: Výkonom dobiehajú motorové i elektrické

Užívate si kosenie trávy? Je to pre vás forma relaxu a oddychu? Páči sa vám byť na čerstvom vzduchu a aj niečo robiť? V tom prípade by ste si mali do svojej záhrady zadovážiť akumulátorovú kosačku, ktorá vás nadchne nielen svojim robustným telom z ocele, ale i silným elektromotorom a komfortnou výbavou.

Akumulátorové kosačky sú určené ambicióznym záhradkárom, ktorí vedia, že nejde len o kosenie. Dokonalá zeleň, bez výfukových plynov, voľnosť pohybu, nezávislosť od elektrického kábla. Iba stlačíte páku spínača a kosíte. To ale nie je všetko. Aku program prichádza s revolučnou novinkou, ktorá ponúka zvýšený výkon, ktorý možno porovnať so zariadeniami napájanými z elektrickej zásuvky.

Kosačky s napätím 18V i 54V v jednom akumulátore?

Akumulátorové kosačky majú v sebe zabudovaný akumulátor, ktorý zhromažďuje elektrickú energiu, z ktorého sa potom pri kosení energia berie. Prevažná väčšina z nich disponuje batériou s napájacím napätím 18V, čo sčasti obmedzuje kosenie na určitý časový úsek. Toto je už ale minulosťou. DeWALT posunul  hranice technológie a predstavuje XR FLEXVOLT, prvý konvertibilný systém batérie na svete s napájacím napätím 18/54 V. Čo to v praxi znamená? Vysoký výkon, charakteristický  pre náradie napájané káblom a sloboda akumulátorového náradia. Bonusom je spätná zlučiteľnosť a kompatibilita so všetkými existujúcimi výrobkami s napájacím napätím 18 V, ako i možnosť zvýšiť toto napätie na neskutočných 54 V. Okrem neprekonateľnej prevádzkovej doby, tak dostanete i výkon nevyhnutný pre náročnú prácu.

Prvou lastovičkou tejto technológie v oblasti kosenia trávy je krovinorez DCM571X1  posúvajúci hranice využitia akumulátora tam, kde doposiaľ dominovali silné benzínové motory. Okrem klasického kosenia trávy pomocou struny, dáva možnosť vysekávania krovia oceľovým kosiacim nožom. Rýchlosť, výkonný motor, väčší výkon posúva tento akumulátorový krovinorez pred elektrických a benzínových kolegov. Nepočítajúc, že sa s ním dostanete aj na miesta, kam predlžovací kábel nedosiahne.

S obdobnou technológiou prichádza i Makita. Tá  však namiesto jedného akumulátora s možnosťou prepínania napätia, použila 2 samostatné 18V akumulátory,  ktoré vám zaručia výkon benzínovej kosačky a pohodlie bez elektrického kábla. Vďaka bezuhlíkovému motoru je kapacita akumulátora využívaná ešte efektívnejšie. Zníži sa plytvanie energiou, maximalizuje sa prevádzkový čas a zároveň sa predlžuje životnosť kosačky. Systém 2x18V zároveň poskytuje jednu obrovskú výhodu akou je zlučiteľnosť s ostatným náradím tejto značky, a to i ručným. Jedná sa o vyše 275 rôznych druhov náradia s využitím na záhrade, v domácnosti, dielni ako i starostlivosti o auto.

Silný stroj poháňaný 2x dvoma akumulátormi

Akumulátorová kosačka DLM532PT4 poskytuje bezúdržbové a bezkáblové riešenie pri vysokej kvalite. Ide o veľmi chytrý ťah od Makity. Vďaka nízkej hmotnosti, ľahkej manipulácii dokážete pokosiť veľký i členitý pozemok, vyžadujúci benzínový typ kosačky. Vysoká kvalita spracovania, vyváženosť pri plnom kosení a čas. S akumulátorovou kosačkou DLM532PT4 kosíte menej, ale o poznanie viac ako za čas strávený kosením elektrickou kosačkou. Pre tento typ kosačky nie je problémom ani strmý svah, nakoľko disponuje pohonom kolies s plynule nastaviteľnou rýchlosťou pojazdu. Výnimočnosť systému 2x 2 akumulátory využijete pri rozľahlých parcelách( až 1700m2 trávnika),čo znamená, že môžete kosiť nepretržite. Ako je to možné? Kosačka DLM532PT4 je vybavená celkovo 4 akumulátormi. Pri kosení sú aktívne využívané iba 2 z nich. V prípade ich sa  jednoduchým prepnutím pripoja zvyšné 2 akumulátory. Šetríte čas potrebný nielen na nabíjanie, ale i celkový čas kosenia.  Technológia XPT jej navyše zaručuje ochranu proti prachu, kvapkajúcej vode a nepriaznivému počasiu, takže sa je nič nestane ak ju zabudnete počas leta na záhrade.

Záhradné kosačky roku 2020

Záhradné kosačky roku 2020

Žiadny nepríjemný zápach benzínu, žiadne obmedzenia dĺžkou kábla ani obavy, že kábel pri kosení preseknete. Bežný trávnik s nimi hravo zvládnete. Rovnako i svah a nerovnosti v záhrade bez vynaloženia väčšej námahy. Len plný pôžitok z kosenia v menších až stredných záhradách. To sú kosačky roku 2020.

Čítať viac

Rybačka na Brčnej 2019

Rybačka na Brčnej 2019

Ako bol TECHNIK TEAM na rybačke

Čítať viac

Technik na Téryho chate

Ako si kolegovia vyšlapali na Téryho chatu

Čítať viac